pühapäev, 6. jaanuar 2013

Soolaravi ja vedelike ning elektrolüütide tasakaal

Meie inglisekeelses blogis on eelnevalt juttu olnud, kuidas soolaravi aitab leevendada suukaudsete kortikosteroidide (prednisoloon, medrol) kõrvalnähtusid. Nimelt mitmed kroonilisi auto-immuunseid haiguseid põdevad inimesed peavad ülaltoodud ravimeid pidevalt kasutama, et oma haigust kontrolli all hoida. Tegemist on põhimõtteliselt ainukese lahendusega nende inimeste jaoks. Kahjuks esineb prednisoloonil ja medrolil rohkesti kõrvalnähtusid. Üks ebameeldivamaid on vedelike ja elektrolüütide tasakaalutus, mis põhjustab sellised vaevuseid nagu lihaskrambid, paisumine, pidev janutunne jne. Käies soolakambris, on neil inimestel võimalik neid sümptomeid leevendada - soolaravi taastab vedelike ja elektrolüütide tasakaalu
"Ma ei pea enam terve öö jooma...ma ei ole enam nii janune päeval & öösel," tunnistas 35 aastane Kate, kes põeb lupust juba 6 aastat. Hiljuti proovis ta soolaravi ning külastab USA-s soolakambrit nüüd regulaarselt. 
Lisaks praktilistele kogemustele on see soolaravi mõju tõestatud ka mitme uuringuga. Neist viimane on: 
"Influence of Halotherapy on the Hydroelectrolytes Balance in Rats and Humans" (M.Hoteteu, G.Simionca, R.Rodica, L.Enache. National Institue of Rehabilitation, Bucharest, Romania).
Loe inglisekeelset blogipostitust soolaravist ja kortikosteroididest:
http://www.iiris-salt-therapy.blogspot.com/2012/10/salt-therapy-can-relieve-oral.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar